21.12.2012 jordens undergång??!!

Ja, asså de e så många som går runt å bara seger att jorden kmr gå under 23 december 2012!
Jag vet inte om jag ska tro på de men typ nått kmr hända tror jah. För att Mayaindianernas kalendrar tar slut just då så nått borde de ju va! Jaja sökte lite på google å fick upp de här bla:


Enligt Mayaindianernas kalender har människor bara fyra år kvar att göra sin shopping. Indianerna i Centralamerika förutspådde att datumet för världens undergång är det magiska 21.12.2012. Eller åtminstone kommer jorden att drabbas av en jättelik naturkatastrof då.

Orsaken till att den 21 december 2012 omges av dessa spekulationer beror på en kalender som användes av Maya-folket. Den omfattade en enda lång cykel på 5 125 år som får sitt slut just den dagen. Mayakulturen är känd för sin avancerade kunskap av astronomi och utvecklade ett antal kalendrar genom att studera solen, månen och stjärnorna.

Den 21 december 2012 är det vintersolstånd och det påstås att Mayaindianerna kommit fram till att solen står i en rak linje med Vintergatan. Vissa tror att datumet betyder världens undergång och andra anser att det är starten på en ny epok. På nätet och i flera böcker förklaras olika teorier. Allt från stormar som kommer att utlösa vulkaner till att jorden kommer snurra i motsatt riktning.



                    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0